Bekendmaking besluit mer-beoordeling uitbreiding pluimvee op de locatie Asschatterweg 225 in Leusden

Friday 28 June 2024
Download original publication:
Download PDF file
Publication type:
omgevingsvergunning



Bekendmaking besluit mer-beoordeling uitbreiding pluimvee op de locatie Asschatterweg 225 in Leusden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leusden heeft op 25 juni 2024 een mer-beoordeling verleend aan De Groote Riet te Leusden voor het uitbreiden van het houden van pluimvee, op de locatie Asschatterweg 225 in Leusden. Het gaat om een activiteit zoals beschreven in artikel 3.200 van het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal).

Er wordt gestopt met het houden van melkkoeien en er zullen meer legkippen worden gehouden. Voor deze activiteit is een omgevingsvergunning nodig. Wij hebben besluiten dat voor de vergunbaarheid van deze activiteit geen milieueffectrapport (MER) moet worden gemaakt.

Zaakkenmerk

Het besluit heeft zaakkenmerk: Z/24/1118649.

Inwerkingtreding

Het besluit is op 26 juni 2024 in werking getreden. Dit betekent dat de vergunde activiteit vanaf deze datum plaats mag vinden.

Bezwaar

Als een belanghebbende het niet eens is met het besluit, dan kan diegene per post een bezwaarschrift indienen bij: Burgemeester en wethouders van de gemeente Leusden, postbus 150, 3830 AD Leusden. Een bezwaarschrift kan ook digitaal worden ingediend via de website van de gemeente: https://www.leusden.nl/bezwaar. Het is niet mogelijk om per e-mail bezwaar te maken. Wie belanghebbende is, leggen wij hieronder uit. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is 6 weken. Deze termijn begint op de dag nadat het besluit is verzonden. Het besluit is op 26 juni 2024 verzonden aan de aanvrager. Dit betekent dat uiterlijk op 7 augustus 2024 een bezwaarschrift kan worden ingediend. Aan de behandeling van een bezwaarschrift zijn voor de indiener geen kosten verbonden.

Bezwaarschrift

In het bezwaarschrift moet in ieder geval het volgende staan:

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener

  • 2.

    de datum waarop het bezwaar wordt ingediend

  • 3.

    een omschrijving van (het gedeelte van) het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt

  • 4.

    de gronden van het bezwaar (de motivering)

  • 5.

    een handtekening van de indiener (bij digitaal bezwaar geldt een DigiD als handtekening)

Belanghebbende

Bezwaar tegen het besluit kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende. Een persoon of rechtspersoon is belanghebbende als diegene, als gevolg van het besluit, rechtsreeks in een eigen belang wordt geraakt. Dit belang moet voldoende persoonlijk, objectief en actueel zijn. Een rechtspersoon kan ook belanghebbende zijn als uit de doelstellingen en feitelijke werkzaamheden van die rechtspersoon blijkt dat deze in het bijzonder het belang behartigt dat door het besluit wordt geraakt. Dit staat in artikel 1:2 van de Algemene wet bestuursrecht, en volgt uit vaste rechtspraak.

Voorlopige voorziening

Zoals hierboven beschreven, is het besluit op 25 juni 2024in werking getreden. Dit betekent dat de vergunde activiteit direct mag plaatsvinden. Dit geldt ook als er een bezwaarschrift is ingediend. Het indienen van bezwaar schorst de inwerkingtreding van het besluit namelijk niet. In sommige gevallen kan of wil de indiener van het bezwaar niet wachten tot er op het bezwaarschrift is beslist. Bijvoorbeeld bij onverwijlde spoed of bij beslissingen met onomkeerbare gevolgen.

In die gevallen kan de indiener van het bezwaar een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht, o.v.v. voorlopige voorziening. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal ingediend worden via het digitale loket van de rechtspraak: https://loket.rechtspraak.nl. Aan een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. De indiener van het verzoek moet namelijk griffierecht betalen aan de rechtbank. Er kan pas om een voorlopige voorziening worden verzocht nadat het bezwaarschrift is ingediend. De voorzieningenrechter besluit vervolgens of dit besluit wordt geschorst. Als dit besluit wordt geschorst, dan mag de vergunde activiteit voorlopig nog niet plaatsvinden.

Meer informatie ?

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de RUD Utrecht via telefoonnummer 030-7023300 of info@rudutrecht.nl. Vermeldt u hierbij het hierboven genoemde zaakkenmerk. Wilt u op de hoogte blijven van publicaties van de overheid over uw omgeving? Abonneert u zich dan via https://www.overheid.nl/ op de e-mailservice. U krijgt dan bericht als er een melding of besluit wordt gepubliceerd over een locatie in uw buurt.