Noodbevel Den Treek verlengd tot en met 1 september 2024

08 augustus 2024
Bord in Den Treek waarop staat: Natuurgebied, geen toegang

Op advies van de Provincie Utrecht en het advies van de experts van De Zoogdiervereniging heeft burgemeester Bouwmeester besloten om het noodbevel richting landgoed Den Treek-Henschoten te verlengen tot en met 1 september 2024.

Dit om de rust te blijven bewaren ten behoeve van de veiligheid van mens en dier. Na deze datum zijn de welpen ongeveer 4 maanden oud en komen zij in een meer zelfstandige fase. Het wolvenpaar zal zich dan naar verwachting van de experts ook minder beschermend gedragen. De maatregel geldt voor bezoekers en recreanten. De gemeente heeft de verlenging afgestemd met de eigenaar van het landgoed. De om- en opwonenden en ondernemers van het kerngebied worden persoonlijk geïnformeerd.

Blijf het bosgebied mijden

Naast het verbod om het gebied Den Treek binnen te gaan, herhalen de gemeente en de Provincie de oproep om het omringende gebied te mijden en geen onnodig risico te nemen. Voor het bosgebied van de Utrechtse Heuvelrug geldt het dringende advies om er niet naar toe te gaan met kleine kinderen of loslopende honden. Belangrijk is dat we verstandig blijven omgaan met deze waarschuwingen.


Voor persinformatie of vragen kunt u mailen naar communicatie@leusden.nl of bellen met 033 49 61 588