Predicaat Hofleverancier voor Pajuk Optiek B.V.

26 april 2024
Burgemeester Frans Backhuijs reikt het Predicaat Hofleverancier uit aan de 4e en 5e generatie Pajuk.

Op vrijdag 26 april 2024 om 15.00 uur reikte Burgemeester Backhuijs in aanwezigheid van wethouder Frank de Wit, economische zaken, het predicaat Hofleverancier uit aan Pajuk Optiek B.V. aan de Moerbeilaan 1 te Leusden.

Dit bijzondere predicaat is toegekend ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Pajuk Optiek B.V. op 19 december 2021. De uitreiking kon door de coronamaatregelen niet eerder plaatsvinden.

Predicaat Hofleverancier

Het predicaat Hofleverancier is een koninklijke waardering voor het belang van het bedrijf voor de samenleving en de manier waarop het onderneemt. Als Hofleverancier mag Pajuk Optiek B.V. het wapenschild met het Koninklijke Wapen voeren.

Familiebedrijf

Pajuk Optiek B.V. werd opgericht op 19 december 1921 in Groningen en vestigde zich in 1967 in Leusden. Dit familiebedrijf wordt vandaag de dag geleid door de vierde generatie, en ook de vijfde generatie is actief binnen het bedrijf. Oorspronkelijk begonnen ze met het maken van brillenglazen, maar later zijn ze zich ook gaan toeleggen op het ontwerpen en ontwikkelen van monturen. Door de jaren heen is Pajuk Optiek uitgegroeid tot een groothandel die kwaliteitsmonturen en zonnebrillen aanbiedt aan zelfstandige optiekbedrijven, en dat alles tegen scherpe prijzen.