Terugblik congres Lokaal Betrokken Ondernemen

24 June 2024

Afgelopen april luisterden een groot aantal genodigden in Fort33 naar een inspirerend verhaal van Ynzo van Zanten.

 Als duurzaamheidsexpert en Chief Evangelist bij Tony’s Chocolonely wist hij ons te inspireren en te motiveren met zijn verhalen en inzichten.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Van Zanten nam ons mee op een reis door de wereld van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij benadrukte het belang van transparantie en eerlijkheid in de keten en hoe Tony’s Chocolonely daar een lichtend voorbeeld van is.

Hij deelde ook persoonlijke verhalen en ervaringen, die ons aan het denken zetten over de impact die we kunnen hebben als individuen. Zijn verhaal met visuele effecten versterkten zijn boodschap.

Ondernemersprijs 2024

Naast het verhaal van Van Zanten werd natuurlijk ook de Ondernemersprijs 2024 uitgereikt. Uit de vele inzendingen werd gekozen voor Buurtrestaurant Maxima's. Dit restaurant zorgt voor sociale binding, ze zijn betrokken bij een groot aantal activiteiten en maatschappelijke initiatieven.

De onderneming biedt als een kleinschalige horecaonderneming een gastvrij thuis aan hun klanten. Naast de normale kaart kan een keer per week een gezonde en betaalbare maaltijd genuttigd worden bij ‘de aanschuiftafel’ waar veel buurtbewoners dankbaar gebruik van maken. Niet voor niks werden zij ook opgegeven door bezoekers.

Fort33

Fort33 wist de ondernemers goed te hosten en daarbij paste de locatie prima bij het thema.
Zowel de opkomst als het weer werkten goed mee. Naast de vertrouwde BKL gezichten ook een aantal nieuwe. Van de netwerkborrel werd dan ook goed gebruikt gemaakt.