2 bruggen Stoutenburgerweg vervangen

15 oktober 2024
brug Stoutenburgerweg

Door schade geldt voor 2 bruggen aan de Stoutenburgerweg een maximaal voertuiggewicht. De schade kan niet worden hersteld, waardoor de bruggen vervangen moeten worden. Begin november 2024 wordt gestart met de vervanging.

De bruggen worden na elkaar vervangen, zodat er altijd 1 brug open is voor het verkeer. De werkzaamheden worden in samenwerking met gemeente Barneveld uitgevoerd.

Planning

  • Maandag 4 tot en met dinsdag 26 november 2024 brug Jan van Arkelweg – Stoutenburgerweg.
  • Woensdag 27 november tot en met vrijdag 20 december 2024 brug Elleboogweg – Stoutenburgerweg.

Tijdens de werkzaamheden is het voor gemotoriseerd verkeer niet mogelijk om het water over te steken. Hiervoor wordt een omleidingsroute ingesteld. Houdt u daarom rekening met extra reistijd.

Volledige afsluiting maandag 25 november

Voor fietsers en voetgangers wordt een tijdelijke brug aangelegd. Zij kunnen tijdens de werkzaamheden wel het water over steken. Op maandag 25 november 2024 is de Jan van Arkelweg tot de Klettersteeg, 1 dag volledig afgesloten en onbereikbaar, óók voor fietsers en voetgangers. Er wordt dan nieuw asfalt aangebracht. Met omwonenden wordt persoonlijk gesproken over de bereikbaarheid.

Informatiebijeenkomst

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Op woensdag 23 oktober 2024 bent u van harte welkom bij de inloopbijeenkomst van 18.00 uur tot 20.00 uur in Studio Achterveld, Koningin Julianaweg 39, Achterveld. Wie op de hoogte wil blijven van de werkzaamheden, kan de Bouwapp downloaden of kijken op de website van de gemeente Barneveld.

Nadat de bruggen zijn vervangen, geldt voor deze bruggen geen maximaal voertuiggewicht meer.