Aankondiging: Subsidieregeling voor isolatie koopwoningen in Leusden

27 juni 2024
Woonwijk Langenbeek

Per 1 september 2024 start de “Subsidieregeling isolatie koopwoningen gemeente Leusden”. Met deze regeling wil de gemeente inwoners helpen hun energierekening te verlagen en zorgen voor meer comfort in huis.

De subsidie helpt woningeigenaren om de muren, het dak en/of de vloer te isoleren. Ook het vervangen van ramen is mogelijk met de subsidie. Met de aanpak ontzorgen we inwoners en wil de gemeente het laagdrempeliger maken om met isoleren aan de slag te gaan. Inwoners met een krappe beurs kunnen met de regeling gratis hun dak, vloer en/of muur isoleren. Bekijk hier de precieze voorwaarden om in aanmerking te komen. 

Meer voordeel bij krappe beurs

Hoeveel subsidie een woningeigenaar ontvangt is afhankelijk van het inkomen en de WOZ-waarde van de woning:

  1. Eigenaar van een slecht geïsoleerde koopwoning (WOZ-waarde tot maximaal €437.00,-) met een laag inkomen/ ontvanger energietoeslag:
    • Gratis isolatiemaatregel (met een maximum van €4000,-).
  2. Eigenaar van een slecht geïsoleerde koopwoning met een WOZ-waarde tot maximaal € 437.000,-:
    • Bijdrage van maximaal € 750,-.
  3. Andere woningeigenaren met een slecht geïsoleerde woning:
    • Energieadvies voor €29,- en mogelijkheid tot deelname aan (voordelige) collectieve inkoop.  

De precieze voorwaarden om voor de subsidieregeling in aanmerking te komen vind u op overheid.nl. De regeling gaat in vanaf 1 september 2024 en loopt tot eind 2026, of totdat het budget op is.

Isolatie haalbaar maken

Het isoleren van de woning is een goede manier om de energierekening te verlagen. Een goed geïsoleerde woning heeft namelijk minder gas of elektriciteit nodig om de woning te verwarmen. Ook kan isoleren het wooncomfort en de gezondheid verhogen doordat het de woning minder tochtig maakt. Met de middelen die we hebben ontvangen van het Rijk wil de gemeente Leusden alle woningeigenaren ondersteunen bij de isolatie van hun woning. Met het toekennen van subsidie maken we isolatie nadrukkelijk haalbaar voor mensen met een laag inkomen.