Amerikaans bedrijf Circle K neemt TotalEnergies netwerk over

24 juni 2024

Een grote rode K in een witte cirkel. Het logo van de van origine Amerikaanse convenience stores-keten Circle K is in Nederland nu nog onbekend, maar dat gaat binnenkort veranderen

Het TotalEnergies station Bijleveld aan de A12 ter hoogte van Harmelen is uitgerust met het Circle K store concept en is hiermee de eerste in Nederland. In zeven dagen is de shop volledig omgebouwd en zijn de Shop-, Food-, Drinks- & Coffee-concepten van het merk Circle K gelanceerd.

Transformatie

Deze transformatie is het gevolg van de aankoop van de Retail & Cards activiteiten door Circle K. Naast dat de komende maanden een fors aantal stations wordt voorzien van een heel nieuwe shop, is er ook een begin gemaakt met het deels aanpassen van TotalEnergies stations. Hierbij worden, zonder dat de hele winkel verbouwd hoeft te worden, delen van de Circle K succesformule doorgevoerd.

TotalEngergie De Horst

Ook TotalEnergie De Horst aan de Randweg 4 in Leusden wordt daarin meegenomen. De bestaande medewerkers gaan gewoon mee in de overname, dus de werkgelegenheid blijft gelijk. Circle K is in principe een Retail keten. De winkeltjes bij alle Total tankstations heten dus binnenkort Total K. Evenals de carwash activiteiten.

Brandstof van TotalEngergie

TotalEnergie tankstations worden nog niet direct Circle K stations, de brandstof op de betreffende tankstations wordt in elk geval de komende 5 jaar nog gewoon door TotalEnergies verkocht en als zodanig aangeprezen.  Wat er daarna gebeurt is nog niet duidelijk. Circle K neemt voortaan de verkoop ervan én het beheer van tankkaarten en -passen voor zijn rekening.

Make it easy

Onder het motto ‘make it easy’ bestaat het aanbod uit een assortiment producten dat zich richt op de consument die onderweg is, zoals hotdogs, sandwiches en baguettes én de typische Circle K-merkkoffie in zelfbediening.

Het Circle K-motto ‘make it easy’ geldt ook voor de medewerkers. Zij moeten hun werk zo efficiënt en makkelijk mogelijk kunnen doen. Als dat lukt kunnen ze zich nog meer focussen op de gasten.