Tijdelijke sluiting woning Middellaken

19 oktober 2024

Op 19 oktober 2024 is, op last van locoburgemeester Treep, een woning in Leusden gesloten waar een geweldincident heeft plaatsgevonden. De woning is per direct voor 3 weken gesloten.

Het geweldincident vond plaats in de nacht van vrijdag 18 oktober op zaterdag 19 oktober aan de Middellaken. De locoburgemeester vindt dat er op basis van politie informatie voldoende reden is om tot woningsluiting over te gaan. De politie en gemeente blijven toezicht houden in de buurt.

Sluitingsgrond

De woning is gesloten op grond van artikel 174a van de gemeentewet. De (loco)burgemeester kan een woning tijdelijk sluiten als blijkt dat er ernstig geweld of bedreiging dreigt, waarmee de openbare orde rond de woning ernstig wordt verstoord of wanneer ernstige vrees bestaat voor het ontstaan van een zodanige verstoring. Daarnaast kan de (loco)burgemeester een woning sluiten als de openbare orde wordt verstoord, doordat er in de woning een wapen wordt aangetroffen.

Het sluiten van de woning moet ervoor zorgen dat de openbare orde kan herstellen, overlast wordt tegengegaan en herhaling wordt voorkomen.